All for Joomla All for Webmasters

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε2 συμμετείχαν σε διαθεματική δράση που οργανώθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων της Ελληνικής Γλώσσας, των Μαθηματικών και Αγγλικών. Τα παιδιά με μεγάλη υπευθυνότητα ανέλαβαν να προμηθευτούν τα υλικά με τα οποία έφτιαξαν νηστίσιμα κουλουράκια ενόψει του Πάσχα, ακολουθώντας τις οδηγίες που τους δόθηκαν στα Αγγλικά και τα Ελληνικά αλλά και με την καθοδήγηση των δασκάλων τους (Ειρήνη Νάρη, Βαρβάρα Δούκα και Αννίτα Διαμαντοπούλου). Χωρισμένα σε τρεις ομάδες εργασίας, αρχικά εξοικειώθηκαν με τις ονομασίες και τις αναλογίες των υλικών που εμφανίζονται στις συνταγές ζαχαροπλαστικής.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκαν για τη διαφορά ανάμεσα  στη μέτρηση των όγκων των υγρών υλικών (ml, l) και τη μέτρηση του βάρους των στερεών (gr, kg), καθώς και με τον τρόπο που δίνονται οι οδηγίες στις συνταγές στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα. Πήραν μια ιδέα του τι σημαίνει χημική αντίδραση, όταν αναμείξανε τη σόδα με την πορτοκαλάδα και του πόσο σημαντικά είναι τα αποτελέσματά της στη διάρκεια του ψησίματος. Μέσα από τη δράση καλλιεργήθηκε πνεύμα συνεργασίας και υπευθυνότητας. Τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα με το γευστικό αποτέλεσμα και κεράσανε τα κουλουράκια στο προσωπικό και τους μαθητές/τριες του σχολείου. Η δράση εντάσσεται στην ομπρέλα του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ του σχολείου μας με τίτλο "Food in schools and Climate Change".